Teisingi verslo pietūs: gerai pavalgęs žmogus ir pats tampa geresnis
Baltos staltiesės, nedidelė kaina, geras maistas ir dar geresnis aptarnavimas – keturi dalykai, kurių iš gerų verslo pietų tikisi lietuviai. Kokie yra kokybiški verslo pietūs, kaip žinoti, kad restorano virtuvėje vyrauja švara ir kodėl nereikia skubėti pakilti nuo stalo? Skubėk lėtai – taip skamba iki mūsų dienų atėjusi lotyniška patarlė. Tuo įsitikinę ir Aukštųjų technologijų centre BOD atidaromo restorano „Skonio slėnis“ savininkai Jolanta ir Dalius Šlapeliai.
Verslo pietumis vadiname ir pietus, skirtus verslo reikalams aptarti (angl. business lunch), ir mums visiems įprastus „dienos pietus“. Protokolinė verslo pietų trukmė – apie 1,5 valandos. Tai ramūs, turtingesni laiko ir finansų prasme pietūs, skirti verslo žmonėms. Verslo pietūs – ne mažiau svarbus ritualas, kaip ir tas, kuris asmuo pirmas paduoda ranką sveikintis. Atrodo smulkmena, bet gali daug lemti: manieros, aplinkos pojūtis, net užsakomas maistas. Dienos pietus – tai neilgai trunkantys pietūs per darbo pertrauką.