fbpx

RENGINIAI

Teisingi verslo pietūs: gerai pavalgęs žmogus ir pats tampa geresnis

jolantaBaltos staltiesės, nedidelė kaina, geras maistas ir dar geresnis aptarnavimas – keturi dalykai, kurių iš gerų verslo pietų tikisi lietuviai. Kokie yra kokybiški verslo pietūs, kaip žinoti, kad restorano virtuvėje vyrauja švara ir kodėl nereikia skubėti pakilti nuo stalo? Skubėk lėtai – taip skamba iki mūsų dienų atėjusi lotyniška patarlė. Tuo įsitikinę ir Aukštųjų technologijų centre BOD atidaromo restorano „Skonio slėnis“ savininkai Jolanta ir Dalius Šlapeliai.

Verslo pietumis vadiname ir pietus, skirtus verslo reikalams aptarti (angl. business lunch), ir mums visiems įprastus „dienos pietus“. Protokolinė verslo pietų trukmė – apie 1,5 valandos. Tai ramūs, turtingesni laiko ir finansų prasme pietūs, skirti verslo žmonėms. Verslo pietūs – ne mažiau svarbus ritualas, kaip ir tas, kuris asmuo pirmas paduoda ranką sveikintis. Atrodo smulkmena, bet gali daug lemti: manieros, aplinkos pojūtis, net užsakomas maistas. Dienos pietus – tai neilgai trunkantys pietūs per darbo pertrauką.

Daugiau…

Svinguojantis vakaras

Kur: Energetikos ir technikos muziejus

Kas: Įmonės „New vision“ vakaras

Kada: 2013 m. spalio 10 d.

Šeimininkai žino – svečius reikia pasitikti šiltai. Midus su karštomis obuolių sultimis ir šaltalankio uoga išsyk svečiui pakelia nuotaiką, maloniai sušildo, kad šypsotis būtų lengva ir iš širdies. Muziejuje – ne tik technikos atradimai, bet ir floristikos: prie šalto metalo taip dera gėlių puokštė su vaisiais ir raudonskruosčiais šermukšniais, atrodo – ką šeimininkų ranka paliečia, tas sušyla, atgyja.

Daugiau…

Ruduo pas mus atsėlina per sąmanas. Natiurmortas

Kur: Vilniaus Rotušė

Kas: „Sostinės klubo“ vakaras

Kada: 2013 m. spalio 8 d.

Ima ir ateina toks metas, kai baltos žvakės tampa… per baltos. „Per ryšku, per puošnu, per grakštu – nes jau taip norisi jaukumo, šiltumo, apsikabinimo“, – degtukas dekoratorės Audronės rankoje brūkšteli sendintą vašką. Sidabro žvakidė nusišypso.

Daugiau…

Dėl visko kalta vaizduotė

Kur: Vilniaus Rotušė

Kas: Įmonės „Kardiolita“ vakaras

Kada: 2013 m. spalio 4 d.

Rūmuose – marmuro laiptai, paveikslai, stalai, dengti šilko staltiesėmis, lėkštėse – karališkos krevetės, antiena, gardinta karamelizuoto obuolio skiltele. Spalvos akį džiugina, gomurį – elniena raudonųjų serbentų glazūroje; ant jos – rojaus obuoliukų vėrinys. Ponia pataiso staltiesę – viskas turi būti dermėje, ritme, pulsuoti, būti kiekvienam artima, girdėta, matyta.

Daugiau…