Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė šv. Kalėdų sezono atidarymą

Kas? Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė šv. Kalėdų sezono atidarymą

Kur? Vilniaus Rotušėje

Kada? 2014 m. lapkričio 25 d.

Išminkome tešlą – į šiltą kvapnų sviestą lyg snaigės sukrenta balti miltai – lengvutė, švelni dulksna. Ar žinote, kad tešla bus puresnė, jei miltus sijosite per sietelį? Švelniai ištiesiame auksinį gumulėlį ant stalo, paglostome, padėkojame ir į krosnį skrenda širdutės, žaliaskarės eglės, apvaliausi mėnuliai. Ir dar kai kas – juos jau kvepiančius barstome kalėdine cukraus pudros migla: rusva, balta, saldu. Kvepia laimingais namais ir besišypsančiais namiškiais, kitaip ir nepasakysi. Kas čia tokio, sakysit, iškepti sausainių lėkštę! Bet, tik tuomet, kai kiekvienas rankos mostas reiškia meilę, tik tuomet angelai maistą laimins.

O jeigu sausainiai visgi atrodo per paprasta, paragaukite mūsų aguonų vyniotinio – procesas toks pats, tik dar pridėkite ilgą ir kantrų pokalbį su aguonos grūdeliu: „Sveikas, iš kur atklydęs, ką matęs, ką girdėjęs?“ Štai su apelsinais susikalbėti šiek tiek sunkiau – visgi ne vietiniai, suprantate. Bet jau skonis! O jeigu dar su prieskoniais! Vienu žodžiu, į šventinius Kalėdų patiekalus žiūrime rimtai ir atsakingai, kaip ir dera tikriems šeimininkams. Gražiausių jums švenčių, ir nesvarbu, kur sėsite prie stalo!