Konferencija „Euras Lietuvoje: viena rinka, viena valiuta, bendra ateitis“

Kas? Konferencija „Euras Lietuvoje: viena rinka, viena valiuta, bendra ateitis“

Kur? Lietuvos nacionalinė filharmonija

Kada? 2014 m. rugsėjo 25 d.

Ką gi, atėjo ir toks laikas, kai švenčiame paskutines šimtą dienų, kol iš kišenės dar trauksime seną gerą pažįstamą litą – tegu bus tos šimtas dienų kiekvienam iš mūsų dosnios, taikios ir sėkmingos, o po to – viskas dar šimteriopai geriau!

Ko jau ko, bet savo tapatumo prarasti mes nebijome – jis kraujyje jau šimtmečiais, tad belieka tik didžiuotis ir rodyti kitiems, ko jie dar nematę ir ko neparagavę. Su dideliu džiaugsmu ėmėmės puošti eurui įvesti skirtą konferenciją pačiais gražiausiais lietuviškais sodais – argi tai ne pasaulio dėmesio verti kūriniai? Kepėme kvapniausią tradicinę duoną – patikėkite, nė vienas neliko abejingas, nesvarbu, iš kokio pasaulio krašto buvo atvykęs. O baltas sūris – ar su juoda duona, ar su prancūziška baguette – vistiek atsivalgyti neįmanoma!

 O kad filharmonijoj viskas būtų harmonijoj, negailėdami ir krovėm ant stalų ne tik tai, kas lietuviška, bet ir tai, kas bičiuliui europiečiui irgi pažįstama: sluoksniuotos silkės bokštelius su šokolade marinuotais burokėliais ir šalavijo lapeliais, rūkytą ungurį su svarainių putėsiais, vištienos griežinėlius su foie gras, kviečiais ir putpelių kiaušiniais. Elnieną su mėtomis ir bruknių padažu, moliūgo vyniotinį su raudonaisiais ikrais, tofu kąsnelius austrių padaže, visko ir neaprašysi, tik svarbu, kad ir skonių, ir spalvų netrūktų. Viską saldinome namie gamintu obuolių sūriu, lazdynų riešutų desertu su migdolais ir citrinos žievele, sūrio pyrago bokšteliais su cinamonu ir karamelizuotais obuoliais, o ant viršaus ir rojaus obuoliukais, kad jau nė vienas nesuabejotų – tikrai į rojų pataikė